Leon Paul - Egy örökség története

A Leon Paul Equipment Company vívófelszerelések gyártásában a világ élvonalában található. Mélyen elkötelezett az innováció és a fejlesztés felé, a legújabb és legszínvonalasabb anyagokat és technológiákat egyesítik a cél érdekében.

A cég nem csupán az értékesítés területén törekszik a magas színvonalú szolgáltatásra,, de különös figyelmet fordít a „vásárlás-utáni” elégedettségre is, remélve, hogy ezzel a következő száz évben is megtartják az elégedett ügyfeleket.

ÖRÖKSÉG

A Londonban, 1921-ben alapított cég, akkor az egyetlen olyan vállalt volt, amely saját olimpiai bajnokkal büszkélkedhetett.
Íme néhány szemelvény a Leon Paul-örökség történetéből:

1881-1920 
Az alapító, Leon Paul Franciaországban született. A francia hadseregben tanult vívni, és vált a sportág mesterévé. Az első világháborúban Leon még itt szolgált, majd 1919-ben Angliába költözött azzal a céllal, hogy London központjában létrehozzon egy vívó klubot és üzletet.

1921-1949 
Leon Paul Equipment Company Limited első üzletét London szívében a Covent Gardenben nyitotta meg. Ez az üzlet sajnos elpusztult a második világháború alatt az 1941-es bombázások alatt, szerencsére emberi sérülés nem történt.

1950-1959 
Leon beteljesítette életművét, amikor egy Vívó Világbajnok került ki a kezei közül. Allan Jay, Leon tanítványa, 1954-ben megnyerte a Világbajnokságot tőr kategóriában. Ugyanebben az időben kezdte tanítani Bob Anderson-t, aki később brit olimpiai edző lett, és szaktanácsadó olyan filmeknél, mint a Star Wars és a Gyűrűk Ura.

1963-1989  
Leon Paul rövid betegség után elhunyt, de két fia tovább vitte az örökségét. Raymond és Rene Paul mindketten kiváló vívók, és olimpikonok voltak.
A Leon Paul Equipment lassan kinőtte a Holborn termelési létesítményeit, így átköltöztek Camdenbe, ahol a történelemben először minden víváshoz kapcsolódó terméküket egyetlen helyen állíthattak elő.

1990 -2010 
A Leon Paul cég biztosította az 1996-os Atlantai olimpiai játékokra a felszerelést. Kifejlesztettek egy szekcionált alumínium pástot, amit továbbiakban minden jelentősebb vívó eseményen használnak.
A Leon Paul nyit Amerika, majd Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Lengyelország Németország és Kína felé. 

2012-től napjainkig
Leon Paul biztosította a berendezést az 2012-es londoni Olimpiai Játékokon, a lenyűgöző LED-es világítási rendszert is beleértve.

2017
A Leon Paul Magyarországon!

Copyright © 2017 Leon Paul Hungary. All rights reserved. Visit Leon Paul London.